找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

海德堡辛蒂罗马博物馆建筑竞赛方案(设计:baas)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2021-10-25 14:22:41 | 显示全部楼层 |阅读模式
BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-1.jpg


BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-3.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-2.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-4.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-5.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-6.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-7.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-8.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-9.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-10.jpg

BAAS-.-sinti-roma-museum-.-heidelberg-afasia-11.jpg

The building frees up the ground floor to form a meeting place, a multipurpose space open to the city, a plan that resolves the unevenness of the plot by building a plinth that integrates the existing wall and extends the public space from the access vertex to the historic building.

For the visitor who enters the building there is only one upper floor: the museum under the gable roof, which is accessed directly through the interior of an inclinated concrete pillar which contains a staircase. The middle floor dedicated to administration and with independent access from Bremeneckgasse street, remains completely hidden in this ascending itinerary as well as from the museum so that the visitors of the building do not perceive it.

The museum occupies the entire upper floor, taking advantage of the natural light provided by the gable roofs with skylights to the north, from where you can see the castle, and allowing you to observe the structure of wooden trusses of the historic building. The courtyard allows the façade of the old building to breathe and be seen from the new volume.

via: baas. gina



欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表