找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

洛迦诺走廊住宅(设计:jacek wojtasik)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2021-1-8 17:56:35 | 显示全部楼层 |阅读模式

222Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-4.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-3.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-5.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-6.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-7.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-8.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-9.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-10.jpg
Jacek-Wojtasik-.-Corridor-house-.-Locarno-afasia-11.jpg

Primary, architecture was to provide shelter, creating closed and isolated space from outside. Buildings enclosed small spaces, giving a sense of security and privacy. Architecture became a shell – specifying the boundaries of our existence. On the one hand, people need shelter, and on the other, they are looking for
freedom and solitude.Both of these conditions became an assumption for the project and further spatial embodiment.

To embody those needs it is proposed to create a holiday house based on the idea of an endless corridor-space of a retreat, engaging street inside the building. The corridor connects two parts of the house located on two different levels. The entrance is located much higher than the other one art to lose the visual connections between both elements. The act of going down is an original gesture of retreat, seeking refuge.

The corridor house is located in Locarno, on the higher part of the steep slope surrounding lake Maggiore.

By itself, the corridor is the only element dividing the spaces and determining the different levels of privacy.
Even though the house consists of two components, it remains as one organism in the mind of a visitor.

At the end of the corridor, we have to make a decision. We can choose between the outer space of the house where all life happens and the contemplation room. The outer part surrounds a glass facade. On one side opens towards the lake and valley, on the other, surrounded by a slope – giving a greater sense of privacy.

In the middle is situated the only room in the whole building – a place for contemplation. The height of the room is lower to emphasize the difference and enclosure of spaces. The room is devoid of any external stimuli that make us feel distant and complete seclusion. Space reveals itself in the light shining from above.
via:jacek wojtasik



欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表