找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

柏林charité mitte学校建筑竞赛方案(设计:wulf architekten)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2020-9-1 10:03:54 | 显示全部楼层 |阅读模式
wulf-architekten-.-Campus-Charité-Mitte-.-Berlin-afasia-Aron-Lorincz-1.jpg


wulf-architekten-.-Campus-Charité-Mitte-.-Berlin-afasia-Aron-Lorincz-3.jpg

wulf-architekten-.-Campus-Charité-Mitte-.-Berlin-afasia-Aron-Lorincz-2.jpg

wulf-architekten-.-Campus-Charité-Mitte-.-Berlin-afasia-Aron-Lorincz-4.jpg

wulf-architekten-.-Campus-Charité-Mitte-.-Berlin-afasia-Aron-Lorincz-5.jpg

wulf-architekten-.-Campus-Charité-Mitte-.-Berlin-afasia-Aron-Lorincz-6.jpg

wulf-architekten-.-Campus-Charité-Mitte-.-Berlin-afasia-Aron-Lorincz-7.jpg

Our design calls for the insertion of an independent form that takes up a prominent position on Invalidenstraße, expansively opening up inward while subtly opening outward. The typologically clear, emblematic form of the building derives from the urban fabric. With its hourglass-like tapered waistline, the building reveals the side facades of its neighbors. On the side adjoining the oncology department, the plan is K-shaped, thus reducing the new building’s depth in half and forming a well-lit outdoor space. The same principle, in attenuated form as a glazed atrium space, is applied to the side adjoining Friedrich-Busch-Haus. The soffit of the public passageway, a sculpturally staged spatial setting, draws reference to the roof geometry and fuses it with the plan geometry to create a legible building form. The ground floor is reduced to a minimum and rests upon a mere four points that incorporate staircases and necessary infrastructure. Spanning in between is a café with exhibition areas that serves as an interface between the general public and the campus.

The use of brick as the predominant material establishes a clear link to the historical buildings of the Charité. Perforated portions of the end walls open up abstract views into the research and office spaces on the upper floors.

Competition Campus Charité Mitte, North Entrance and Research Building in Berlin
Competition:        06 2020 / honourable mention
Architect:        wulf architekten, Stuttgart
Landscape design:        Planstatt Senner, Überlingen
Visualizations: Aron Lorincz Ateliers








欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表