找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

坎布拉谷多功能服务及集合住房项目(设计:SUMMARY)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2020-4-24 19:48:27 | 显示全部楼层 |阅读模式
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-1.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-26.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-2.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-3.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-5.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-7.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-15.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-21.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-22.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-60.jpg
SUMMARY-.-Vale-de-Cambra-afasia-31.jpg

The requirements for this project were boldly defined from the beginning: the construction should be fast, cost effective and changeable over time, which prompted the studio to use prefabricated elements and to leave parts of the project undefined, assuming the immediacy, flexibility and resources optimization as core themes.

The strategy was clear: a ground floor level for the multi-services program connected with the public space, crowned by the individual habitational units (six cabins with 45m2). Due to the differences between these two programs, it was created an independent access for each function, placing them in different levels and taking advantage of the natural ground’s slope.

The ground floor is shaped by prefabricated slabs and structural panels in the external perimeter. This area was conceived in a very flexible way: it’s possible to add or remove compartments or let the whole floor functioning as a big open space. Thus, the users may adapt the space according to their needs.
The first floor is all composed by Gomos System units. Considering that the maximum building area permitted by law was quite small, the requested empty space was used to separate the housing units. Designed and licensed as a collective housing building, with this feature this project offers the main advantages of single houses: clearly individualized entrances and a complete acoustic separation between the different units.

In the whole building, the structural material – precast concrete – is directly exposed, without any additional finishing, thus reducing the resources, the manpower and the arts involved in the construction process and, consequently, reducing its environmental impact. This approach has a direct effect in the acceleration of the building process: all its components are fully prepared in factory and quickly assembled in situ, performing at once as structure, insulation and cladding elements.

Architecture:
SUMMARY
Team:
Project Leader – Samuel Gonçalves
Architects – Samuel Gonçalves, Inês Rodrigues, João Meira, Gonçalo Vaz de Carvalho
Engineering: FTS, Technical Solutions
Prefabrication and Assembly: Farcimar, Soluções em Pré-Fabricados de Betão
Category: Multi-services + Housing
Status: Built
Construction Area: 998 m2
Predominant Material: Reinforced concrete
Location: Vale de Cambra, Portugal
Client: Private



欢迎关注褶子城市微信公众号



回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表