找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

格赖芬塞兰登伯豪斯剧院建筑竞赛方案(设计:karamuk kuo)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2018-11-12 11:28:14 | 显示全部楼层 |阅读模式
Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-1.jpg


Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-2.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-3.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-5.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-6.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-7.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-8.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-9.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-10.jpg

Karamuk-Kuo-.-Landenberghaus-Theatre-.-Greifensee-11.jpg

Greifensee, one of the most well-preserved medieval towns in Switzerland, is home to the Landenberghaus, an intimate and popular venue for chamber music as well as the main host to an annual summer jazz festival that takes over the entire town. Originally the stables to the adjacent rectory, the theater has seen multiple gut renovations. Strict preservation guidelines meant that the existing medieval walls of the theater as well as its original roof form may not be altered except with punctual openings, as necessary for access. The volume of the building was therefore predefined.

To maximize the theater space, a single thick multitasking wall is inserted, separating public foyer from the auditorium. It contains the main circulation which also doubles as the egress stairs. At the same time, the thick wall is an acoustical and fire barrier between the performance hall and the foyer, interrupted by double sets of fire doors that shut down automatically in cases of emergency. On the ground floor, the cores separate the theater lobby from the restaurant oriented towards the waterfront terrace. The use of the old rectory as the back of house takes advantage of the existing masonry wall as a firewall to the performance space.

The new facade takes reference from the origin as a barn, using lattice wood work as a screen that provides an abstract expression. For summer evenings or music festivals, the screens fold open, and the foyer becomes a stage for the square.


via: karamuk kuo architects


欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表