找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

tytsjerk玻璃游客中心公园(设计:maks . ishigami)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2018-8-30 11:38:10 | 显示全部楼层 |阅读模式
MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-1.jpg


MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-2.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-3.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-4.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-6.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-9.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-10.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-12.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-13.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-14.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-15.jpg

MAKS-.-ishigami-.-Glass-Visitor-Center-Park-Vijversburg-.-Tytsjerk-16.jpg

In 2011 Kums and Ishigami won the competition for a new visitor center. To accommodate the increasing number of visitors, the client asked for a new extension to the historical villa to be used as a meeting and exhibition space. The old villa and surrounding park were to be treated with the utmost care, as they are both national monuments.

The design consists of three lines, thin glass facades that stretch into the park and follow the existing natural elements: a pond, a tree line, and the villa garden. These three elevations reflect the natural surroundings and make the pavilion and landscape blend into one another.

The central space lies partially sunken into the landscape; softly undulating slopes guide visitors from the large scale exterior of the park into the heart of the building, one meter below ground level. It thus reduces the impact of the building on its surroundings, gives the interior a certain intimacy and provides visitors with another perspective on the landscape.

In order to create fully unobstructed views towards the surroundings, the use of additional structural elements, such as columns and walls, were avoided. Instead, the insulated and extra clear glass walls themselves carry the roof. The triangular shape helps to avoid using transverse walls while maintaining a free span of fifteen meters. This innovative structural glazing design was developed in collaboration with ABT and Jun Sato structural engineers.

Park Vijversburg recently reopened. Besides the above-mentioned visitor center, Kums renovated the monumental villa and designed the surrounding landscape and co-designed a park building and open air stage with Ishigami. The park was further expanded with an additional fifteen hectares of new landscape designs by LOLA Landscape, Deltavormgroep, Piet Oudolf and Tobias Rehberger.
_

Architects
STUDIO MAKS
Location
Tytsjerk, The Netherlands
Architects
Marieke Kums + Junya Ishigami + ass
Area
270.0 m2
Project Year
2017
Photographs
Iwan Baan
Manufacturers
Sto, Zumtobel
Structural Engineering
ABT B.V. with Jun Sato Structural Engineers
Climate Engineering
ABT B.V.
Project Management
Mart Lenis Bouwmannegment & advies
Program
Kie Ellens
General Contractor
Jurriëns Noord BV & Friso Bouwgroep
Glass Construction
Steinfort Glas BV
Steel Works
Matel Metaal BV
Concrete Works
Veenstra BV
Glazing
IFS SGT
MEP
Reekers BV
Electrical
Hiemstra BV
Roofing
Intercodam & Willfra
Client
Op Toutenburg Foundation

via:afasia



欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表