找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

挪威的森林芬兰博物馆竞赛方案(设计:sanden+hodnekvam )

[复制链接]
褶子之城 发表于 2018-1-24 11:43:29 | 显示全部楼层 |阅读模式
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-1.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-2.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-3.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-4.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-5.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-6.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-7.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-8.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-9.jpg
Sanden-Hodnekvam-.-Tietäjä-Norwegian-Forest-Finn-Museum-.-Svullrye-10.jpg

Tietäjä (Finnish for shaman) seeks to capture the dark and mystical culture of the Forest Finns, a people defined by their connection to nature and beliefs rooted in Finnish shamanistic tradition. The project seeks to communicate the mystical and rich atmosphere of the mighty landscape and the vivid stories of the people who resided here.
The museum invites the visitors to a journey through the wilderness. Its free floor plan derives from the shape of the site, sneaking in-between the existing trees and stretches towards the river Rotna. The long, slender volume enters into dialogue with the characteristic landscape. The exhibition is organized as a walk through the gallery spaces, leading the visitors out in the forest into an open-air museum route.

The museums geometric facades give the museum a distinctive identity, closely related to the endless forest landscape and the rich culture of the Forest Finns. The triangular openings derive from the shamanistic symbolism of the ancient Finnish culture. In their tradition, angular figures were carved on the walls of important buildings for protection against evil spirits. The heart of the museum is the warm fireplace – a sanctuary from the cold winter nights of Norway.

Tietäjä seeks an architecture that balances between the intriguing, dark and mystical heritage of the Forest Finns with the warm refuge around the fire. The museum tells the story of the forgotten minority of Finnskogen. A story about life with and against nature.
_

Competition proposal
Museum
Location: Svullrye, Hedmark Norway
Team: John Sanden, Ingvild Hodnekvam and Mats Heggernaes
Year: 2017





欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表