找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

日内瓦MSF运营中心竞赛方案(设计:steven holl . rüssli)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-11-9 14:49:56 | 显示全部楼层 |阅读模式
Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-1.jpg Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-5.jpg
Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-7.jpg

Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-2.jpg

Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-3.jpg

Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-4.jpg


Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-6.jpg


Steven-Holl-.-Rüssli-.-MSF-Operational-Center-.-Geneva-8.jpg

Steven Holl Architects in collaboration with Rüssli Architekten has won the international design competition for the new Geneva Operational Center for Médecins Sans Frontières (MSF) or Doctors Without Borders. The Geneva Operational Center will provide work and social spaces for more than 250 MSF staff. Steven Holl Architects’ winning design utilizes colored photovoltaic glass that express the program’s flexibility while also providing shading and a large portion of the building’s energy.

Titled Colors of Humanity, the design has a cubic geometry that reveals its open-ended flexibility, which can be added onto in the future. In addition, all programs lend themselves to multi-cultural dimensions. The interior of the new Operational Center has criss-crossing passages, encouraging open dialogue and interaction between all who work in the building. The passages are lined with casual seating alcoves and other small-scale social gathering spaces. The collaborative and social areas have embracing curves. These centers serve as a friendly catalyst for interaction, acting like social condensers within the building.

The Geneva Operational Center will provide workstations, meeting rooms, classrooms, and social spaces for more than 250 MSF staff, who support the activities of more than 6,500 field staff covering missions in 23 countries. The building will also house the “International Office,” the international secretariat of the MSF movement, which includes activities related to the “Campaign for Access to Essential Medicines” and various international projects piloted from Geneva, now occupying about 100 employees.

On the facade of the Geneva Operational Center, photovoltaic glass in varying degrees of permeability will provide energy, shade, and the building’s bold colors. The curtain-wall facade will utilize 40% transparent solar cells that can be produced in a multitude of colors and allow for fully operational windows. The roof will house high efficient photovoltaic panels in addition to a roof garden. Combined with Genilac, the Geneva district lake water loop, the solar cells will raise the building’s self-produced electricity to 72% of the building’s operation usage.

The Geneva Operational Center will be located adjacent to the new Institute of Higher International Studies and Development, designed by Kengo Kuma & Associates; and the Terra and Casa Foundation housing for expatriates, designed by Bonnard Woeffray Architectes.

Steven Holl Architects and Rüssli Architekten were unanimously selected in the international competition, which included Pool Architekten & Mak Architecture, Sauerbruch Hutton, Emilio Tuñon Arquitectos and Ruckstuhl Architekten, Blue Architects, and Consortium Sou Foujimoto with The New Talent Workshop.

The start of the project is planned for the Spring of 2019.

via:afasia steven holl architects . rüssli architekten


欢迎关注褶子城市微信公众号



回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表