找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

大汾访客中心建筑竞赛方案(设计:shiro studio)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-9-14 01:14:06 | 显示全部楼层 |阅读模式
Great_fen_01.jpg
Great_fen_06.jpg
Great_fen_02.jpg
Great_fen_03.jpg
Great_fen_04.jpg
Great_fen_05.jpg
Great_fen_07.jpg
great_fen_model_01.jpg
great_fen_model_02.jpg

From more than 200 anonymous entries, Shiro Studio won the Great Fen Visitor Centre RIBA open Competition.
Our design for the new Great Fen Visitor Centre explored how Architecture can conspire with Nature to create a serene and confident juxtaposition between modernity and the rich and complex history of the fen landscape. We aimed to translate a series of appropriate and intimately relevant words into Architecture.
natural • warm • community • education • inspire • functional • sustainable • traditional • contemporary • light • permeable • protective • adaptive • responsive • tactile • remote • connected • respectful • humble • memorable • rich
Our proposal embodies and reflects the heritage and stratified history of this land through the unique blackness of the fenlands’ peat and its black timber-cladded vernacular barns. The building is an architectural manifestation of the different functions offered by the Centre and utilizes a visual and sculptural language that will be instinctively familiar to visitors. The multitude of different functions is reminiscent of how a small village is organized; where each separate architectural volume covers a specific role, closely knitted to its neighbour.
Energy self-sufficiency is achieved by using proven technologies that blend harmoniously with the building. Black mono-crystalline PV panels installed on selected roof surfaces will provide the main source of energy required, and geothermal energy will power air heating and cooling, and hot water - eliminating the use of fuel-based boilers. In addition to these technologies the building benefits from passive solar gain and reed bed water filtration.
The wider landscape within the 27 hectare site area is a mosaic of fenland habitats (as part of the fenland restoration works). Immediately surrounding the Centre are a series of ‘microcosms’ of the wider fenland landscape of colourful plants, water and reeds.
Client: The Great Fen Partnership
Site Area: 9,000 m²
Built Area: 830 m²
Cost Consultants: Equals Consulting
Landscape consultants: Mesh Partnership
via:shiro-studio



欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表