找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

华沙二战拯救者纪念碑概念竞赛(设计:shiro studio)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-9-14 00:29:12 | 显示全部楼层 |阅读模式
memorial_01.jpg
memorial_02.jpg
memorial_03.jpg
memorial_04.jpg
memorial_05.jpg
memorial_06.jpg
memorial_07.jpg
In 2014 Shiro Studio was selected to participate to the "The saved to the rescuers" international competition. The brief was to design a Commemoration honouring those Poles who rescued Jews during the German occupation in Warsaw during World War Two.
We asked ourselves how to materialize, how to turn into physical reality those values that can describe the rescuers: bravery, loneliness, moral character?
How can we visualize the effort of few individuals that, together, achieved unity and gave us an exceptional moral example? How can a contemporary monument be visible and yet be humble, silent, discreet, like those rescuers?
Our Monument is a "porous" entity, spreading across the west area of the park. A total of 200 stainless steel vertical rods, 8 meters high, springing from the grass.
The rods are made of durable polished stainless steel, so that they can reflect the surrounding environment. They reflect the grass, the leaves, the clouds and the buildings. So they become discreet, sometimes almost invisible. Very much like the rescuers. Their height will bring the visitors' eyes towards the sky, allowing for a serene contemplation and prayers. The same sky the rescuers' eyes looked more than 70 years ago.
These thin rods will gently move with the wind. With the slow, graceful movement they will look alive, a perpetual oscillation that will remember the rescuers forever.
In plan the rods will feature a variable density: scattered around the grass they will symbolize how few individuals changed the course of history, giving to our society the greatest gift. When the rods will become thicker, getting closer to each other, visual unity will be created. The unity of our contemporary society.
In plan the rods will be positioned where the Barracks building once stood: we overlaid onto the existing plan the perimeter of the former barrack building. All the 200 rods will be positioned along and inside this perimeter.
By recreating a partial volume of the Barracks building, we will remember history, the specific history and context in which the savers lived and operated. This will resurrect a portion of the local context that disappeared in 1965, despite the community protests.
Client: Remembrance and Future’ Foundation, Warsaw

Status: Honourable Mention

Budget: £0.5 million
via:shiro-studio







欢迎关注褶子城市微信公众号
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表