找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

哥德堡magasin 113建筑竞赛方案(设计:MVRDV)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-9-7 15:08:03 | 显示全部楼层 |阅读模式
MVRDV-.-Magasin-113-.-Gothenburg-1.jpg
MVRDV-.-Magasin-113-.-Gothenburg-2.jpg

MVRDV-.-Magasin-113-.-Gothenburg-3.jpg

MVRDV-.-Magasin-113-.-Gothenburg-4.jpg

MVRDV-.-Magasin-113-.-Gothenburg-5.jpg

MVRDV-.-Magasin-113-.-Gothenburg-6.jpg

MVRDV-.-Magasin-113-.-Gothenburg-7.jpg
Magasin 113 is located within Gothenburg’s future Frihamnen RiverCity — the largest urban development project in Scandinavia. The proposed 16,500m2 transformation and extension of the existing warehouse is located on the riverfront, will create a more inclusive and vibrant area of the city. The entire site occupies the edge of an existing public square while Magasin 113 itself located in an existing historical warehouse structure which will offer flexible offices, an art centre, pop-up spaces, a café, tourist information, shops, a restaurant and studios. Gothenburg-based advertising agency Forsman & Bodenfors and Göteborgs Konsthall have plans to establish its offices in the building.

The current brick façade and interiors of the warehouse will be restored and repaired, with the existing concrete frame will support three new levels of timber-framed floors above. These new levels will create space for additional programs and allow the experience of different atmospheres across levels from ground level upwards. To combine the need for insulation and the desire to maintain the existing brick facade, a transparent glass protective ‘raincoat’ will be wrapped around the existing warehouse and the new extension on top. This will add an exciting blend of a building that is ‘old’ and new, raw and smooth, and solid and transparent at the same time. A new public space will be carved out between these two levels, visually uniting them and also enabling public activity from the exterior square within the building. Inside, a family of different types of stairs weaves through the building to create a dynamic but visually unified public route through space.
Magasin 113’s location will become a public node through its close connections to other public spaces in the area. Combined with the nearby park and pool, it aims to attract a wide range of tenants and services, which in turn will help to create an inviting and desirable neighbourhood.

Client: Gothenburg City Council and Älvstranden Utveckling
Size and Programme: 16,500m2 mixed-use with flexible offices, an art centre, pop-up spaces, a café, tourist information, shops, a restaurant and studios
Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries
Design Team: Jacob van Rijs, Fokke Moerel with Klaas Hofman, Daniella Persson, Mathias Pudelko, Alicja Pawlak and Mateusz Wojcieszek
Visualization: Antonio Luca Coco, Pavlos Ventouris, Massimiliano Marzoli, Paolo Mossa Idra and Davide Calabro
Partners
Co-architects: BSK Arkitekter
Images: MVRDV





欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表