找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

Noteblu文化中心竞赛方案(设计:etb)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-9-7 14:53:24 | 显示全部楼层 |阅读模式
ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-1.jpg
ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-2.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-3.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-4.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-5.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-6.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-7.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-8.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-9.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-10.jpg

ETB-.-NOTEBLU-Cultural-Center-.-San-Donà-di-Piave-11.jpg

Originally crossed by powerful streams of water pushed toward the city, the tank is today a dark and damp space, punctuated by a dense mesh of columns with a square base; a symbolic, powerful space, evocative but foreclosed to the city. The project starts from two conceptual references: the idea of ​​the water moving and that of the river as a system in constant transformation. These two images point at the recovering of the interior space as the one of the covering. The interior space, used as a hub for various social and cultural activities, is completely preserved in its structural configuration. It is made in four spatial units, of smaller scale, with a sliding system of curtains color Blue Klein. The covered area, accessible through a new internal staircase, is reconfigured as a big public covered loggia that extends and develops the possibility of use of the tank. Through a roller blind system, similar to the previous, blue Klein, it too can be put in several independent spaces. As theater curtains they are raised or lowered, depending on the spatial and acoustic needs of the event. The picture of the intervention leads to the nearby river and its slow flowing into the sea. The curtains reminding great fishing nets hanging along the nearby mouth of the Piave or temporary canopies of the traditional parties of the Republic of Venice.
Note blu
Project team: Alessandro Tessari, Matteo Bandiera
Project: Cultural Center. San Donà di Piave. Italy
Status: Public commission. Ongoing
Date : 01.2017
Client : Municipality of San Donà di Piave

via:etbstudio





欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表