找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

阿尔沃·帕尔特音乐中心建筑竞赛方案(设计:office)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-6-21 11:19:38 | 显示全部楼层 |阅读模式
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-1.jpg
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-2.jpg
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-3.jpg
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-4.jpg
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-5.jpg
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-6.jpg
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-7.jpg
OFFICE-.-Arvo-Pärt-Centre-.-Laulasmaa-8.jpg

The new Arvo Pärt Centre, dedicated to the Finnish composer of classical music, is located in a marvellous place near Kellasalu. This elegant, dense stretch of forest is a datum where the silence of nature presents itself to one who engages with it.

The centre brings in a set of harmonies related to the site. Symmetrical and loose, it presents a compact way to inhabit this beautiful stretch of nature. The Centre is conceived as a set of rooms of different sizes that are developed in a harmonic system of related measurements. The rooms have increasing length, width and height. The growing and developing plan thus creates a field of closely connected spaces, each with a unique relationship to the surrounding nature and the other rooms close by. The enclosing wooden walls interrelate with each other and the landscape through a classic system of enfilade openings. On top of the walls a glass surface makes the roof, it relates each of the rooms directly to the sky under the trees. In a framework this ethereal, it is important to measure tenderness and warmth and for that reason the layers between roof and room – beams, velum or also simply closed – creates intimate spaces where one can regress from the direct impact of nature and sky.

via:oma, afasia






欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表