找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

黑色森林访客中心建筑竞赛方案(设计:carmody groarke)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-6-6 10:10:57 | 显示全部楼层 |阅读模式
20170606_100720_000.jpg
20170606_100720_001.jpg

20170606_100720_002.png

20170606_100720_003.jpg

20170606_100720_004.jpg

20170606_100720_005.jpg

20170606_100720_006.png

20170606_100720_007.jpg

20170606_100720_008.jpg

The new visitor’s centre, located deep within the Black Forest, proposes a structure that relates to the landscape at a number of scales. Firstly, the centre forms a landmark of a tower-like “house” emerging from the forest canopy. Secondly, the building is expressed as an entirely timber structure, using innovative and modern timber building technologies that reference the vernacular building crafts of the area.

Within the close proximity of the building, the “house” has a scaleless quality rising above the tree tops. This is a building that is intended to complement the forest in its form and materials. As a tower, it asserts a minimum footprint in the forest floor ecosystem. Its unusual stepped figure is given scale and a purposeful connection between inside and outside with large windows to view the trees at various levels.

The building is organised with light-filled gallery spaces at the top, and lecture theatre and education spaces with direct external connection located near to the forest floor. The entrance to the visitor centre at the middle floor of the tower is imagined as a “skywalk”, which passes through some of the finest trees above the forest floor. The slender bridge structure touches the ground delicately and is deliberately non-linear in its path so visitors can experience the trees at all levels and in close proximity.

Competition
Client: Nationalpark Schwarzwald
Location: Black Forest, Germany
Model photography: Richard Davies

via:carmodygroarke









欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表