找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

巴黎圣丹尼斯小学建筑竞赛方案(设计:rica . fuso)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2017-4-7 21:40:25 | 显示全部楼层 |阅读模式

RICA-.-FUSO-.-Primary-School-in-San-Denis-.-Paris-1.jpg


RICA-.-FUSO-.-Primary-School-in-San-Denis-.-Paris-2.jpg

RICA-.-FUSO-.-Primary-School-in-San-Denis-.-Paris-3.jpg

RICA-.-FUSO-.-Primary-School-in-San-Denis-.-Paris-4.jpg

RICA-.-FUSO-.-Primary-School-in-San-Denis-.-Paris-5.jpg

RICA-.-FUSO-.-Primary-School-in-San-Denis-.-Paris-6.jpg

The Site Is In Close Proximity To The Future Multimodal Station Of Pleyel, In The Heart Of A New Territory Of Culture And Creation. Framed In The West By Small Working-Class Houses Along The Tunis Street, To The North By Recently Built Office Buildings, To The South By A New Pedestrian Alley, And To The East By Industrial Buildings Which Are To Be Transformed In The Near Future, The Landy Village School Group Is An Initiating And Structuring Element In A Changing Environment.

An Old Building With Brick Facade Towards The Street Of Tunis, Metal Structure And Sawtooth Roof Is Existing In The Site And Is Characteristic Of The Industrial Memory Of The District. The Strategy For This Complex And Historical Place Is The Revalorization Of The Symbols Of A Past Era And The Reappropriation Of A Structural Framework Allowing A Great Flexibility Of Development.

This Proposal Takes Place In Four Movements:
1. Preservation Of “Selected Pieces” And The Insertion Of Programs Adapted To The Structural And Typological Constraints Of Existing Volumes.
2.The Creation Of A Gallery Covered By A Vegetated Roof. A Visual Articulation Carried By A Fine Wooden Structure, Path Of Navigation Between The Different Spaces Of The School.
3.The Implementation Of A Raised Base, Technical And Structural Support Linking The Different Entities Of The Program.

4.The Addition Of Prefabricated Volumes In Wooden Structure; Under The Existing Roof On The Side Of The Rue De Tunis, Drawing A Singular Volumetry In Elevation Along The South Alley To And To The Northeast Corner Above Building A.
Like A Contemporary Cloister, The Volumes Thus Created Interact, Respond, Play Together With The Preexisting Elements Of The Site To Form A New Harmonious And Coherent Whole.
_

Ubicación: Pleyel, Saint Denis
Program: Primary School, Elementary School And Leisure Center
Area : 3800m²
Presupuesto: 8.500.000 Eur
Equipo :
Arquitectos : Estudio RICA + Atelier FUSO
Structural And Mechanical Engineers : INCET

via:afasia



欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表