找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

米兰城市角落建筑竞赛一等奖(设计:laboratorio permanente)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2016-12-22 19:02:21 | 显示全部楼层 |阅读模式
Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-2.jpg


Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-1.jpg

Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-3.jpg

Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-4.jpg

Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-5.jpg

Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-6.jpg

Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-7.jpg

Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-8.jpg

Laboratorio-Permanente-.-Urban-Corner-.-Milan-9.jpg

The Stephenson district is largely characterized by the presence of introverted buildings, rigidly defined by boundaries and enclosures. The project works with the context using its specific peculiarities which are used as resources rather than weaknesses. The building works as a big and bright lantern that, through its transparency, establishes a relationship of continuity with the external spaces. The central position occupied by the project area represents the great opportunity to rethink a stronger public space able to reconnect the existing discontinuity, becoming a condenser of new social activities.

In a context defined by the diffuse presence of vertical buildings, the choice of a flat volume gives higher visibility to the architecture that due to its horizontality contrasts the background. The horizontal landmark has been conceived as a super-infrastructure that works in harmony with its environmental and social context by offering new liveable spaces for the entire district. A mineral podium intersects the constructed architecture and sneaks into the building, extending the public space inside and approaching the working environments, with a continuous system of collective terraces and gathering places.

The organisation of the inside space has been designed to provide maximum flexibility: the project models the volume defining a complex architecture where working spaces interact with collective ones in a composition of formal and informal environments. The plan is organised around a central hall through which is possible to reach the cafeteria on the upper floor and the multifunctional hall at the ground level in addition to the working areas, where offices can be reconfigured according to different typologies. An extremely simple structural grid guarantees the layout flexibility reinterpreting the Milanese rationalist architecture in a contemporary way and it’s able to host every kind of tenant.

The intersection of the 100 meters long building with a transversal green volume shapes a new urban corner for the district and for the entire city.
_

Urban Corner / Un Angolo di Città

Location: Via Stephenson, Milan, ITALY
Commission Competition: 1st Prize
Date Competition: 2016
Type: Office Building- mixed use
Competition Promoter / Liuni SpA – Progetta Stephenson 86

Architects: Nicola Russi, Angelica Sylos Labini
With: Luca Cozzani, Meryl Cortes, Francesca Lina Pincella, Marco Di Forenza, Alessandro Zanoletti, Emanuela Forcolini, Margherita Borroni, Marina Volpones, Eugenio Bruno
Consultants:
Structural Engineer: Eng. Domingo Sylos Labini, Eng. Francesco Sylos Labini
MEP Engineer: Manel Heredero
With: Riccardo Gusti
via:afasia

欢迎关注褶子城市微信公众号


回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表