找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

马拉维学校图书馆竞赛方案(设计:steven holl)

[复制链接]
褶子之城 发表于 2016-12-13 14:21:00 | 显示全部楼层 |阅读模式
Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-4.jpg


Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-2.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-1.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-3.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-5.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-6.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-7.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-8.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-9.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-10.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-11.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-12.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-13.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-14.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-15.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-16.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-17.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-18.jpg

Steven-Holl-.-Designs-Libary-and-Campus-Masterplan-.-Malawi-19.jpg

Steven Holl Architects’ design for a new library at the center of a new campus plan has been approved by The Miracle for Africa Foundation.

The 66,000 sq. ft. library is organized via a section that provides maximum reflected light to the interior with optimum solar PV collection on the roofs. Natural light bouncing off curved prefabricated roof structures made of Ductile concrete form space like a “field within a field.”

The free plan library has meeting rooms and archives encased in glass for humidity control. A central rain collecting pool demarks the main circulation desk and ripples through the roof geometry like a wave field in cloud-like light.

The construction will utilize local stone and bamboo and local labor. Screens of locally crafted bamboo define the building perimeter leaving a shaded arcade space all around.

This library will be the initial construction of a new campus whose plan morphology has been inspired by paintings of a Malawi batik artist.

via:archdaily



欢迎关注褶子城市微信公众号

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表