找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

高要市会所画廊建筑竞赛方案(设计:Schmidt Hammer Lassen )

[复制链接]
褶子之城 发表于 2016-12-2 21:16:20 | 显示全部楼层 |阅读模式
Screen_Shot_2016-03-07_at_11.08.34_AM.jpg
Screen_Shot_2016-03-07_at_11.09.03_AM.jpg
6.jpg
0b3280_GaoYao_Clubhouse_Interior_Schmidt_Hammer_Lassen_Architects.jpg
c8903c_GaoYao_Clubhouse_Model_Schmidt_Hammer_Lassen_Architects_2.jpg
5.jpg



"The sculptural project was designed in collaboration with a Feng Shu Master to respect angles of approach and its location on the site," says SHL.
Save this picture!

From the architects: The concept for the design derives from the project’s position at the heart of the site and is intended to enhance the views of the surrounding mountains, sky and water. Three distinct spaces come together under one unifying roof each with open panoramas across the water to the lush green landscape in all directions. Its sculptural presence and qualities are marked by a calligraphically simple gesture.
The project sits on the edge of a weir with visitors approaching the clubhouse via a narrow pedestrian bridge. The different spaces step together with the change in level making the building an integrated part of the lake, where terraces extend out from the interior as panoramic rooms.
Save this picture!

The organization of the clubhouse is clear and simple. The building is divided into the main different functions - a grand art lobby, a sales suite and a lounge. The spaces connect in a linear progression leading through the pavilion with all spaces having different relations and views to the surroundings. The roof surface becomes a 5th façade giving the pavilion a different appearance on all sides.
via:archdaily



欢迎关注褶子城市微信公众号
回复

使用道具 举报

 楼主| 褶子之城 发表于 2016-12-10 01:01:05 | 显示全部楼层
mark
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Powered by Discuz! X3.1© 2001-2013 Comsenz Inc.
褶子城市 FoldCity ( 京ICP备13045467号-2 ) 褶子城市② 填写您的邮件地址,订阅我们的精彩内容: 技术支持:迪恩网络科技有限公司
快速回复 返回顶部 返回列表